Nataša Tešar

Sep 21, 20232 min

Otroška umetnost: Darilo za dušo in dom

Otroška umetnost je nekaj posebnega. Je izraz domišljije, ustvarjalnosti in otroškega duha. V zgodnjih letih otroci šele odkrivajo svet okoli sebe in svoje misli in čustva izražajo na edinstven način.

Otroško risanje

Če imate doma malčke, jim ponudite barvice za risanje. S tem boste spodbujali njihovo ustvarjalnost in jih pomagali razvijati njihove veščine. Otroci bodo imeli veliko veselja do risanja, vi pa boste lahko uživali v njihovih umetniah.

Otroške umetnine so lahko čudovit dodatek k vsakemu domu. Okvirite jih v čudovite okvirje in jih postavite na stene. Tako boste ustvarili prijetno in domače vzdušje.

Zakaj je pomembno spodbujati otroško umetnost?

Otroška umetnost ima številne prednosti za otrokov razvoj. Spodbuja:

  • Domišljijo in ustvarjalnost: Otroci se pri risanju lahko prepustijo svoji domišljiji in ustvarijo nekaj edinstvenega. To jim pomaga razviti ustvarjalne sposobnosti in se naučiti razmišljati izven okvirjev.

  • Motorične sposobnosti: Risanje pomaga otrokom razviti motorične sposobnosti, ki so pomembne za druge dejavnosti, kot so pisanje, rezanje in oblačenje.

  • Komunikacijske sposobnosti: Risanje lahko pomaga otrokom izraziti svoje misli in čustva na drugačen način. To jim pomaga razviti komunikacijske sposobnosti.

  • Sodelovanje: Risanje lahko otroke spodbudi k sodelovanju z drugimi. Pomaga razviti socialne sposobnosti in se naučiti delati v skupini.

Risanje s flumastri v skupini.

Kako lahko spodbujamo otroško umetnost?

Tukaj je nekaj nasvetov, kako lahko spodbujate otroško umetnost:

  • Ponudite otrokom različne materiale za ustvarjanje.

Poleg barvic lahko otrokom ponudite tudi druge materiale, kot so flomastri, pasteli, tempere barve, glina, plastelin in papir različnih tekstur in barv.

  • Pogovorite se z otroki o njihovih umetninah.

Pomagajte jim, da opišejo, kaj so naslikali ali narisali, s čimer boste otroku razvili sposobnost razmišljanja o svojem delu.

  • Ohranite otroške umetnine.

Okvirite jih ali jih shranite v album. Tako boste lahko vedno uživali v njihovih umetninah.

Vodene barvice, voščenke, barvice za ustvarjanje otroških risbic.

Kako okviriti otroške umetnine?

Ko boste želeli okviriti otroške umetnine, upoštevajte naslednje:

  • Izberite okvir, ki je primeren za velikost in stil umetnine. Okvir ne sme biti previsok ali prenizek, da ne bi preveč prekril umetnine.

  • Uporabite okvir v nevtralni barvi, da umetnina izstopa. Če je umetnina v živahnih barvah, lahko izberete okvir v kontrastni barvi.

  • Dodajte personalizirano noto, na primer ime otroka ali datum nastanka umetnine. To bo umetnini dodalo še poseben pomen.

Otroška umetnost je darilo, ki traja večno. Ko boste v prihodnjih letih pogledali na stene svojega doma, se boste spomnili veselih trenutkov, ki ste jih preživeli z otroci.

Za vrhunsko okvirjanje otroških risb nas obiščite v salonu Okviri V, na Dolenjski cesti 164 v Ljubljani. Za več informacij nas lahko kontaktirate: okviri@siol.net ali 031 361 043 .

    260
    0