top of page

Okvirjanje dresov in rekvizitov - Očarljiva dekoracija za vsakega športnega navdušenca


Košarka

V današnjem hitrem tempu življenja se pogosto zgodi, da prehitro pozabimo na pomembne trenutke in dosežke, ki jih doživimo skozi življenje. Posebej dragoceni so spomini na dosežke naših otrok v športu. Vendar obstaja način, kako ohraniti te pomembne trenutke in jim dati posebno mesto v našem domu.


Okvirjanje dresov znanih športnikov ali dosežkov naših otrok je izjemno priljubljeno med našimi strankami.


V tem blogu vam razkrivamo, kako okvirjanje dresov postane čudovit dekorativen element v prostoru ali v pisarni in način, da naše otroke spodbujamo in hkrati ohranjamo dragocene trenutke za vedno.


Uokvirjen dres Dončiča


Izbor dresa in fotografij

Ko se odločimo uokviriti športni dres našega otroka je pomembno izbrati pravi dres, ki ga želimo ohraniti. Izberemo lahko njihov najljubši dres ali pa tistega, v katerem so dosegli posebne dosežke. Poleg tega lahko dodamo tudi fotografije ali priznanja, ki prikazujejo posebne trenutke iz tekem ali podelitve nagrad. To bo pripomoglo k celovitemu spominu.Okvirjanje dosežkov znanih športnikov

Poleg okvirjanja dresov naših otrok je zanimiva ideja tudi okvirjanje dresov znanih športnikov.


Okvirjanje dresa vašega idola je odličen način, da ohranite spomin na svojega najljubšega športnika in hkrati ustvarite izjemen okras za vaš dom.


Ni skrivnost, da smo do sedaj največkrat uokvirili majico našega špornika Luke Dončiča v vseh njegovih različicah in največkrat z njegovim originalnim podpisom.


V nadaljevanju vam predstavljamo vse korake do popolnega okvirja za dres ali kakšnega drugega rekvizita.


Uokvirjen dres nogometne zveze Slovenija


Tu je nekaj korakov, ki vam bodo pomagali pri uokvirjanju dresa:


Primeren okvir

Za okvirjanje dresa je pomembno izbrati pravi okvir. Ne samo, da bo ustrezal velikosti in slogu dresa, temveč mora biti tudi dovolj visok.


Priporočamo enostavne visoke okvirje, ki jih ponujamo v različnih barvah. K visokemu okvirju dodamo distančnik, ki bo držal steklo nad majico. To nam omogoča, da bo majica v okvirju lepo postavljena in ne bo videti, da je zmečkana ali potlačena pod steklom.


Na podoben način okvirjamo tudi druge športne rekvizite, kot so kapice, lopati, žoge, medalje in podobno. Pomembno je le izbrati dovolj visok okvir, ki jih najdete v naši ponudi in so iz lesa in aluminija.


Priprava dresa

Preden vstavimo dres v okvir, ga najprej skrbno pripravimo. Previdno odstranimo morebitne dodatke, ki jih dres morda ima. Pripravimo ustrezno barvo ozadje (paspartu), kamor bomo dres pritrdili.

Pred pritrjevanjem dres poravnamo, če je potrebno ga tudi likamo. Tako zagotovimo, da dres gladko raztegnjen in brez gub.


Pritrditev dresa

Obstaja več načinov, kako pritrditi dres v okvir. Najpogostejše pa ga pritrdimo na podlago z lepljenjem s posebnim lepilom, ki se ga lahko po poteebi z vodo enostavno odstrani.


Lahko pa dres pritrdimo z raznimi elementi kot so ponke, obešala, ki ga bodo varno držale na mestu, hkrati pa omogoča, da ga po potrebi odstranite.


Dodatni elementi

Okvir lahko popestrite z dodatnimi elementi, ki se povezuje z dresom ali športnim rekvizitom. To lahko vključuje fotografije športnika, nalepke, logotipe ali pa izdelavo napisa. Izbira je vaša, vendar pa bodite previdni, da ne preobremenimo okvirja in ohranite poudarek na dresu.


Profesionalno okvirjanje

V našem salonu vsak dres ali športni rekvizit profesionalno okvirimo. To pomeni, da bo v njem stal ravno in napeto ter steklo ne bo pristikalo naj. Priporočamo navadno ali nevidno stekli z UV zaščito, saj v tem primeru antirefleksna stekla zaradi distančnika niso primerna in posledično mastnega videza.

Visoki okvirji v različni barvah ali pa v videzu lesa ali aluminija, so m izdelani profesionalno po meri majice, kar daje vrhunski pečat na končni videz.Postavitev okvirjanjega dresa

Ko imate dres uokvirjen, ga lahko postavite na vidno mesto v vašem domu ali pisarni. Center okvirjenega dresa pa naj bo v višini oči.Uokvirjen Dončićev dres


Poskrbite tudi, da ne bo dres izpostavljen sončni svetlobi kar bi lahko vplivalo na spremembo barve.Za vrhunsko okvirjanje dresa, športne majice, športnih rekvizitov nas obiščite v salonu Okviri V, na Dolenjski cesti 164 v Ljubljani. Za več informacij nas lahko kontaktirate: okviri@siol.net ali 031 361 043 .

494 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page