top of page
Writer's pictureNataša Tešar

BELJENJE STEN: KAJ PA SLIKE?

Updated: Aug 29, 2022

Načrtujete obnovo in beljenje sten? Potem vas bo zagotovo zanimalo, kako pri beljenju ravnati s slikami.


Beljenje ni zahtevno opravilo, priprava prostorov pa zahteva nekaj več časa, saj ne želite, da bi pri tem karkoli poškodovali.


Pri odstranjevanju slik s sten vam lahko namignem, da jih z dobro organizacijo zagotovo ne boste poškodovali.


Razkrivamo vam pet korakov, da bo to delo čim manj stresno in naporno.


1. Najprej si skrbno izberite in pripravite prostor, kamor boste shranili slike. Naj bo to nekje, kjer vas kup slik ne bo oviral med delom. Najslabše je, da bi morali slike prestavljati.


2. Prostor pripravite tako, da na tla in ob steno položite kos kartona, na katerega boste kasneje položili slike. Pripravite si tudi manjše kose kartona, ki jih boste položili med slike, da bodo zaščitene pred poškodbami.


3. Pobiranje slik s sten tudi zahteva nekaj organizacije. Predlagam, da jih odstranjujete od največje do najmanjše ter jih tako tudi zložite na pripravljeni prostor.


4. Slike postavite pokončno ob steno, tako da bodo lica skupaj, prav tako hrbti. Posebej bodite pazljivi s slikami na platnu, in sicer naj rob sosednje slike ne pritiska na platno, saj ga lahko poškoduje.


5. Na koncu pa cel kup slik pokrijte še z zaščitno rjuho ali odejo. Tako jih boste dodatno zaščitili pred beležem in morebitnim prašenjem.


6. Zadnji korak je vrnitev slik na sveže pobeljene stene. Te morajo biti popolnoma suhe, da slike in okvirji ne bodo z njih absorbirali vlage in se posledično zvili.


Zdaj pa veselo na delo, pri katerem vam želimo obilo uspeha in užitka.





Najboljše vedno pride na koncu, ko boste zadovoljni z novim videzom doma!

Kako očistiti slike in okvirje, pa bomo opisali v novem blogu.


42 views0 comments

Comments


bottom of page