top of page

ALI JE SLIKA PRIMERNO DARILO?

Updated: Aug 29, 2022


Slika je trajno in zelo lepo darilo. Še posebej kadar je skrbno izbrana in z njo obdarimo pravo osebo v pravem trenutku.



V Sloveniji slike pogosto podarjamo ob visokih in okroglih jubilejih ter ob pomembnih življenjskih dogodkih, kot so poroka, rojstvo, ob koncu študija in podobno. Kaj pa sicer?


V nadaljevanju vam razkrivamo pet priporočil, na podlagi katerih boste lažje izbrali pravo sliko za svojega obdarjenca.


Sliko kupujete za obdarjenca in ne zase!


Prvo priporočilo


Pri izbiri slike imejte v mislih osebo, ki ji je slika namenjena. Vprašajte se, kaj ima ta oseba rada. Pomislite na njene konjičke, kraje, stvari in predmete, ki jih obožuje. Pravi motiv boste našli že iz dobljenih odgovorov. Velik poudarek namenite tudi barvam, ki so všeč obdarovancu. Tako boste zagotovo našli pravo sliko.


Otroška risba

Drugo priporočilo


Posebno pozornost namenite tudi velikosti slike. Za manjšo se hitro najde prostor v vsakem domu ali pisarni. Pri večji sliki pa se lahko zaplete, saj je obdarovanec morda ne bo mogel nikamor namestiti.


Če se želite s podarjenim zahvaliti ali pa bi radi pokazali le majhno pozornost, potem so primerne slike manjših vrednosti. Kadar pa obdarjenec praznuje okrogli jubilej ali pomemben življenjski dogodek in je morda slika skupno darilo, lahko izbiramo tudi dražje slike. Ne glede na vse pa z darilom obdarjenca ne smemo postaviti v nelagoden položaj.


Slika v pisarni

Tretje priporočilo


Sliko lahko podarite kadar koli in za kakršno koli priložnost, tako kot knjigo. Velik poudarek namenite temu, da bo skrbno izbrana in dobro uokvirjena. Tako jo bo lahko obdarjenec takoj izobesil in užival ob pogledih nanjo. Posebej izvirna darila so slike s fotografijami spominov, ki identificirajo kakšen kraj ali dogodek, in slike, ki jih ustvarimo sami. S pravim okvirjem lahko pričarate res lepo darilo. Izberite enostaven okvir, ki bo sliko le zaključil in poudaril pogled nanjo.


Četrto priporočilo


Po nenapisanem pravilu lahko sliko podarite brez darilnega papirja. Pomembnejše je, kaj boste ob tem povedali osebi. Kljub temu pa priporočamo, da sliko zaščitite in zavijete v celofanski ovoj brez okraskov in cvetja. Slika naj bo ob podarjanju obrnjena tako, da jo bo najprej videl obdarjenec.


Peto priporočilo


Zgodbe, ki štejejo. Namenite obdarjencu nekaj lepih besed in mu razkrijte, zakaj ste se odločili za sliko, ki mu jo podarjate. Prepričana sem, da ga bodo vaše besede ob izročitvi še dolgo spominjale na pomemben dogodek.


Slika v dnevni sobi

Katero koli darilo, še posebej pa slika, naj bo skrbno izbrano.


Pri nas v salonu za uokvirjanje imamo na izbiro nekaj slik primernih kot darilo za vaše najdražje, za uokvirjanje pa imamo na voljo največji izbor okrasnih okvirjev v Sloveniji. Za več informacij nas lahko kontaktirate: okviri@siol.net ali 031 361 043.


 

207 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page