top of page
Writer's pictureSara Petecin

5 RAZLOGOV ZAKAJ IZBRATI OKVIR IZ WPC MATERIALA

Les je naravna dobrina, ki ga nažalost ni na pretek. Zaradi tega pa postaja čedalje bolj dragocen. Na trgu se prodajajo novi materiali, eden izmed teh je tudi WPC material. V nadaljevanju naštevamo 5 razlogov zakaj izbrati okvir iz WPC materiala.


WPC okvirji

1. WPC je okrajšava za wood-plastic composite oziroma kompozit lesa in plastike. Izdelane so iz reciklirane plastike z dodatki recikliranega lesa ali lahko obnovljivega bambusa. Material je okolju prijazen, saj pri sami proizvodnji ni posekano nobeno drevo, in ga je možno 100% reciklirati.


Primerjava lesenega okvirja z okvirjem iz WPC materiala

2. Material je ekološki in vsebuje zelo nizko vsebnost formaldehida, kar ustreza mednarodnim standardom za varstvo okolja.


3. Prav tako učinkovito posnema videz lesa. Hkrati pa je material odporen in kvaliteten.


Naša ponudba okvirjev iz WPC materiala

4. Obdelava okvirjev iz WPC materiala je zelo podobna obdelavi običajnih lesenih okvirjev, tako po videzu kot tudi pri oblikovanju le tega.


5. Cene WPC okvirjev so nižje od običajnih lesenih.


Okvirji iz WPC materiala

WPC okvirji nam niso blizu in jih jemljemo z distanco. Vendar nas bodo v uporabo le tega prisilile okoliščine. Vse številnejši požari in druge naravne katastrofe v Sloveniji kot tudi po svetu bodo omejile dostopnost lesa. Trenutno so na trgu WPC materiali najboljša različica lesa in je primeren za uokvirjanje običajnih kot tudi vrhunskih slik.


Pri nas v salonu za uokvirjanje imamo na izbiro okvirje iz WPC materiala kot tudi iz lesa. Za več informacij nas lahko kontaktirate: okviri@siol.net ali 031 361 043.

32 views0 comments

Comments


bottom of page