top of page

3 PREDNOSTI NEVIDNEGA STEKLA



Vse bolj cenovno dostopno je nevidno steklo, ki se uporablja pri uokvirjanju slik. Ustvarjen je po inovativnem postopku in je namenjen okvirjanju pomembnih del. Zaradi tega mu daje res specifične prednosti v primerjavi z navadnim ali antirefleksnim steklom.


1. Nevidni efekt

Steklo je povsem čisto, zaradi česa doseže preko 97% prepustnosti svetlobe, kar poudari barve in kontraste na sliki. To daje opazovalcu občutek kot da na sliki ni stekla. Perfekten vizualni nevidni efekt je razlog, da je to steklo, ki so ga stranke po več kot 20-tih letih na našem trgu sprejele za prvo izbiro.



2. UV zaščita

Visokokakovostna nevidna stekla imajo v sami strukturi zapečen UV filter, ki je od 65% do 99% odvisno katero steklo izberete. Pri nas največkrat uporabljamo 70% UV filter. Pri vrhunskih likovnih delih pa tudi muzejsko ter arhivsko steklo z 99%UV filtrom. UV filter je komponenta, ki bo likovno delo še dolgo hranila in ščitila pred bledenjem, ki nastane zaradi dolgotrajnega izpostavljanja sončnim žarkom.


3. Čiščenje nevidnega stekla

Nevidno steklo je odporen proti praskam. Čisti se z mehko bombažno krpo in pri tem lahko uporabite tudi sredstva za čiščenje stekla, ki ne vsebujejo amoniaka.



Pri nas v salonu za uokvirjanje imamo na izbiro nevidno steklo. Za več informacij nas lahko kontaktirate: okviri@siol.net ali 031 361 043 ali pa nas obiščete in se o njegovih lastnostih prepričate na lastne oči.


Recent Posts

See All
bottom of page