fbpx

Koristni nasveti

ČIŠČENJE OKVIRJEV

Okvirje čistimo z vlažno bombažno krpo, pri tem lahko uporabljamo blago čistilno sredstvo. Slike na platnu posesamo in nežno obrišemo s suho krpo. Steklo na slikah čistimo z razredčenim alkoholnim kisom, UV steklo pa z razredčenim alkoholom.

OKVIRJANJE OGLEDAL

Vsaj eno ogledalo sodi v vsak dom, lep okvir za ogledalo pa doda svoj čar. Lepo okvirjeno ogledalo je lahko zanimiv dekorativen element, ki popestri vaš dom. Nudimo okvirjanje ogledal standardne dimenzije (120x70cm, 50x150cm…) ali pa izven standardne za dekoracijo v dnevnih prostorih (30x120cm, 50x150cm…). Okvirji za ogledala so lahko različnih oblik in barv, priporočamo pa širše, bolj dekorativne okvirje.

LEPLJENJE SLIK V PASPARTU

Pogosto prejmemo v preokvirjanje slike, ki so zalepljene z neprimernimi lepili, ki uničujejo slike. Tak primer je avto-ličarski trak, ki pusti na sliki nepopravljive sledi.

Pri nas uporabljamo le arhivska lepila, zato je dobro, da slike vedno zaupate strokovnjakom, ki vam jih bodo zalepili z arhivskimi lepili, ki slik ne uničijo, oziroma jih je mogoče odstraniti. Slike večjih vrednosti pa vam v paspartu pritrdimo tako, da lepilo ne pride v stik s sliko (s pritrdilnimi ušeski).

LEPLJENJE PUZZLOV ZA OKVIRJANJE

Preden se odločite, da bi sliko puzzlov dali okviriti, jo je potrebno zalepiti. Najbolj preprost način je, da jo na hrbtni strani premažete z Mekol lepilom. Na lepilo ne polagajte ničesar in bodite natančni, da z lepilom premažete vse kotičke. Lepilo bo naredilo gumijast premaz in sprijelo vse koščke sestavljanke med seboj. Priporočamo okvirjanje v enostavne okvirje in brez stekla, saj so puzzli navadno plastificirani in stekla ne potrebujejo.

ZAVIJANJE SLIK ZA DARILO

Včasih se ob pomembnejših praznikih odločimo v dar podariti sliko. Sliko v okvirju vedno podarjamo odvito, tako da se vidi. Če bi jo želeli zaščititi, jo lahko zavijemo v celofan.  Šopek z mašno pa raje podarimo posebej. Zadaj na sliko lahko po želji pritrdimo tudi na list napisano posvetilo.

Pri nas vam okvirjeno sliko zavijemo v celofan brezplačno.

PRIHAJA POMLAD

Mnogi bomo s spomladanskim čiščenjem osvežili dom. Z majhnimi popravki na slikah oziroma njihovem okvirju lahko popolnoma spremenite videz doma. Pri nas lahko slikam zamenjamo paspartu, popravimo in očistimo poškodovane okvirje ali  obstoječim okvirjem dodamo nov okvir za lepši videz.

Spodnja slika je primer novega okvirja dodanega na star okvir.

PRODAJA IZDELKOV IZ KERAMIKE

Bubice avtorice Jelene Miletić

Delovni čas

PON - PET
9:00 – 13:00

PON - ČET
15:00 – 18:00

SOB, NED in PRAZNIKI
zaprto

Kontaktirajte nas

OKVIRI V D.O.O.
Dolenjska cesta 164
1000 Ljubljana

Tel.: +386 01 427 14 20
GSM: 031 361 043

okviri@siol.net
natasa.tesar@siol.net